Waarschip Kwarttonner Attacca

Mijn nieuwe aanwinst. Voor deze boot heb ik voor het eerst echt geluisterd naar hulp en advies van een aantal fantastische watersport-vrienden. Het gevolg is dat de aankoop geen impulsieve of overhaaste beslissing is. Dit is werkelijk een boot in heel redelijke staat (denk er ook even goed aan dat het een watervast multiplex bootje uit 1974 is) die door de vorige eigenaar voor een vriendenprijs is verkocht met de bedoeling dat het schip terecht komt bij een liefhebber, liefst ook een lid van de vereniging van Waarschippers.
Dit zijn de eerste foto's uit de advertentie op internet.

Album Weygand

Have fun and look at it, this is a very special bicycle I've spotted in my home town.

Album Suzuki GSX 750 ES

This Suzuki I've bought as a platform for my Raspberry Pi, a tiny still quite powerful computer system.

Tweedehands Kanomarkt Arjan Bloem

Zondag 2 april 2017 heb ik Ab, Mathilde en Willem opgezocht in Wormer.

Privé portretten

Niet-openbare portretten, bijvoorbeeld bij vrienden thuis, die nadrukkelijk niet voor anderen zijn bestemd.

Uitzicht DKV

Ik ben gewend om elke keer na het varen op de IJssel een foto uit het clubgebouw te maken. Als ik tenminste mijn cameraatje bij me heb. De serie foto's is nog niet compleet, dit is nog maar een beginnetje. Toch zie je al wel, dat het weer en het uitzicht altijd weer anders is.

Varen met de Allemansvrind

Van DKV heb ik de Grumman 17 aluminium canadese kano gekocht, een C2, zodat ik gemakkelijk het hondje Oscar (en een hoop bagage) kan meenemen. Deze boot is van Eppo en zijn gezin geweest, en heet Allemansvrind. DKV-bestuur, bedankt dat ik deze bijzondere boot heb kunnen kopen. Inmiddels zit er PUR-schuim onder de bankjes als reserve-drijfvermogen. Als ik alleen vaar en achterin zit, dan neem ik wel graag zo'n blauwe ton vol water mee, vanwege de gewichtsverdeling. Een paar jaar geleden ben ik er mee naar Giethoorn gevaren. In je eentje gaat het niet hard, dus stroom mee en niet te veel wind tegen, dan gaat het best. Kortom, het is mooi varen en kamperen met een C2. Hans

Ameland weekeinde 9+10 juni

Op 9 en 10 juni met Deventer Kano Vereniging (DKV) van Holwerd naar Ameland gevaren. Het was een eerste kennismaking met het Wad, onder leiding van de gidsen Klaas en Chris.

Prachtig weer, veel wind dus mooie golven, spannend in een kayak, maar er is niemand uit de boot gevallen. Behalve ondergetekende dan, maar het gebeurde vlak voor het normale uitstappen, geen probleem dus.

Iedereen bedankt voor dit schitterende weekeinde.

Hans

Deventer IJsselvallei Classics - 28th may 2007

Classic car tour, organized by Elzo Springer, Lionsclub Deventer IJsselvallei. This time was the first issue, that's why cars that are at least 15 years old, were allowed to join the tour. Part of the money one pays is intended for charity.
It was a nice day.

Norge2016

Twee weken, van 30 mei tot 16 juni, met mijn motor naar Noorwegen. Eerste dag 1000 km naar Hirtshals Denemarken, daarna veerboot naar Kristiansand, in Sandnes advies gekregen: goden-eiland Tysnesoya en Hardangerfjord. Dat is goed advies, fantastische vakantie.

Boeddha beeldje

Boeddha-beelden te koop, gewoon in een winkeltje bij een wegrestaurantje aan een Deense snelweg.