Oldsmobile Cutlass Luxury Sedan 1980

Vaimon kanssa hankittu yhteinen 5v hääpäivälahja. Ollut kahdella omistajalla.

Chevrolet El Camino 1980 -MYYTY-

Näin mainoksen hienosta autosta ja ostin itselleni samanlaisen:
http://youtu.be/0OUeZ1Fe1BE



Myytävä auto on hyvästä hinnasta ja komeista kuvista huolimatta aikaa nähnyt hyötyajoneuvo. Pihaan on kuitenkin ilmestynyt monen sattuman ja väärin (?) valitun sanan johdosta toinen lavakuljetin joka täyttää virkansa ehkä jopa Caminoa paremmin.
Myyntikohde on toiminut peräkärryn korvikkeena kaikenlaisilla rautakauppa/kaatopaikkakeikoilla. Sen lisäksi ollaan oltu monessa harrasteajoneuvotapahtumassa, ja hiukan kotimaan matkailuakin on harjoitettu. Lienee sanomattakin selvää että Camino on ollut ns. kakkosautona, läpi vuoden leimassa, liikenteessä vakuutukset voimassa jne. Valmiina herätettäväksi tulille paksuimmankin lumikinoksen alta silloin kuin käsky käy.
Auto on toiminut kuin sveitsiläinen käkikello, ja syksyllä laitetut kaasuttimen rikastimen uudet osat (alipainekello ja bimetallikierukka) pelastivat kuluneen talven. Käynnistyy kuin palmun alta kovallakin pakkasella.
Tekniikka alkuperäinen 3,8 (229cid) V6. Vaihdelaatikko th200 automaatti joka toimii kuin unelma pienen moottorin jatkona. Perässä harvavälityksinen (1:2,73) lukkoperä joka takaa alhaisen kulutuksen ja takuuvarman etenemisen talviliukkailla. Kulutus ihan ooppelitasoa ettei viitsi edes laskeskella alle kymppiin meneviä maantielukemia.
Konehuoneen yleisasu sama kuin koko autossa, eli patinaa lukuunottamatta harvinaisen räpeltämätön ja koskematon alkuperäisasu!

Miinusta löytyy: Maalipinta on heikohkossa hapessa. Lommoja ja pikku naarmuja siellä täällä. Viime katsastukseen takarunkoa piti hitsata melko laajasti. Työ tehtiin kuitenkin niin että itselle tehdään. Huolelliset paikkapalat leikattiin vastaavasta ruosteettomasta gm midsizen rungosta että materiaalin vahvuus ja ominaisuudet tasan samat kuin alkuperäisessä. Hitsaussaumat pohjustettiin huolella, maalattiin ja massat päälle.
Sisusta alkuperäinen mutta hiukan väsähtänyt. Osiltaan kuitenkin täydellinen. Alkuperäinen lattiamatto oli märkä, laikkuinen ja ehkä jopa homeessa, joten heitin sen ajattelemattomasti kaatopaikalle. Jos olisin tiennyt että myyn auton niin olisin pessyt sen ja asentanut takaisin. Uusi muotoon prässätty mallikohtainen matto maksaa alle parisataa euroa että ei paha. Ovipaneleissa rumat kaiuttimen reiät. Voisi siihen laittaa kajarit niin näyttäis paaljon paremmalta. Oon ajanut niin satunnaista pätkäajoa että hiljaisen kutosen humina riittää musiikiksi.
Lokasuojan kaarissa paikattu ja jätetty homma hiukan vaiheeseen. Ei ole minua haitannut. Hiukan tasoitusta ja maali päälle niin kukaan ei huomaa mitään..

Plussaakin löytyy: Siis auto kokonaisuudessaan on kuin aikamatka menneeseen. Ei ole mitään mainittavia 'omia parannuksia' joka on pelkkää plussaa heille jotka näistä jotakin ymmärtää! Jopa maalipinta näyttäisi olevan hilseilyn perusteella alkuperäinen että ei tarvi pelätä mitään mattamustan kilimaalin alle kätkettyä kittipommia!
Kromilistoitus on sitä parempaa mallia joka mahdollistaa näyttävän kaksivärirajauksen. Kromit itsessään yllättävän hyväkuntoiset ja kaikki listat tallella! Jopa alkujaan helposti syöpyvä takapuskurikin kiiltää kuin uutena!
Väri on pieni mysteeri että onko nykyinen tuskanpunainen ollut alunperin tummanruskea vai viininpunainen, tai jotakin siltä väliltä? Vaaleampi sävy on metallihohto kulta.
Uusi maalaus jossa hiukan reilummin kultakidettä, ja toiseksi väriksi jokin metalli kahvi-kupari väliseltä väriskaalalta olis todella maukas!
Ajoltaan erittäin mukava. Pehmeää kyytiä, ei kolise, natise eikä muitakaan moitteita. Tehostettu ohjaus ja jarrut. Viime leimaan vaihdettiin myös uudet etujouset. Tilasin siihen uudet (kutosmallin heavy-duty/kasimallin vakio)jouset että mahdollisen koneenvaihdon takia ei tarvi vietereitä vaihdella toista kertaa.
Ei ilmastointia että konehuoneen puolella paljon enemmän huoltotilaa. Ei pumppua eikä isoa lämppäri/ac koteloa jotka yleensä täyttää koko oikean puolen konehuoneesta. Tämänikäisten ilmastoinnit on muutenkin ihan näön vuoksi, yleensä eivät toimi. Nyt pääsee jopa tulppiin käsiksi joka chevyn koneissa ei muutenkaan ole aina mikään pala kakkua.

Kesävanteina 14" alkuperäiset peltivanteet ja koirankuppikapselit. C-renkaat että korkeammalla profiililla. Antaa kulkuun pehmeyttä ja täyttää pyörantilan niinkuin pitää. Kantavuuden kannalta tavalliset henkilöautorenkaat käy ihan hyvin mutta niissä yleensä matalempi profiili. Löytyy myös kromikranssit vanteen reunalle.
Talvikiekkoina erikoispeltivanteet. Oldsmobilestä, mutta tiettävästi ollut myös valinnaisena tämänikäisiin chevyihin. C-renkaat myös, mutta erittäin surkeilla hakkapelitoilla. Siis pintaa ja nastaa löytyy kuin paremmissa piikkirenkaissa mutta 80kmh kovempaa ei viitsi ajaa.

Uuttakin osaa on hankittuna. Alla oleva putkisto oli mielestäni turhan äänekäs ja räkimällä kasattu joten tilasin Marteliukselta uuden mittatilausputkiston. Puhdistin ja maalasin lämmönkestomaalilla että kestäisi isältä pojalle. Ei ole vielä asennettu auton alle kun ei ole ollut aikaa eikä ihan välitöntä tarvetta. Viimevuonna katsastuksessa leimainssi pohti takaiskareiden kuntoa joten sellaisetkin löytyy nyt uudet paketissa. Ei tullut korjauskehoitusta vaan suositteli että jos tulee vuodessa paljon ajettua niin saattaa olla hyvä katsoa seuraavalle leimalle? Nyt on tuore leima vanhoilla iskareilla että jatkoaikaa sillekin osastolle. Tänävuonna ei tosin puhunut iskareista mitään.
Edellä mainittu viittaa vahvasti siihen että auto on ollut tarkoitus pitää itsellä vielä pitkään. Nyt tilanne on tosiaan muuttunut joten joudun priorisoimaan asiat uudelleen ja jostain on luovuttava.
Tarjouksia otetaan vastaan ja vaihdossa huomioidaan joku mielenkiintoinen GM harrasteauto, traktori tms? Välirahaa en maksa. Jos tinkiä haluaa niin vähennetään sitten vastaavasti mukana tulevista irto-osista?
Juttuseuraa tai kirjeenvaihtokaveria en ole hakemassa joten asialliset soitot otetaan vastaan numeroon o4o-5159139
Mahdollisten soittajien esittämät mahdolliset lisäkysymykset ja niiden vastaukset koitan mahdollisuuksieni mukaan täydentää jatkossa tähän myynti-ilmoitukseen. Ettei tarvi kahta kertaa vastata samaan kysymykseen. :)

Jos jaksoit lukea tänne asti ja totesit että haluat sittenkin ostaa liki uutta vastaavan ja melkein virheettömän auton pilkkahinnalla niin tossa olis sellanen tarjolla:Nettiauto id 5457003